Vi tar Stockholm som ett exempel. Det låter kallt i vintertider, inte sant? Vi kommer inte ljuga, det blir rätt så kyligt! Men det hindrar inte folk från att ha en massa skoj till och med när temperaturen sjunker.

Om du någonsin besöker Sveriges huvudstad och undrar vad du kan göra i Stockholm på vintern, kommer denna listan att ge dig en bra uppfattning på vad som erbjuds!

Ha det mysigt på ett café

Danskt mys kanske har haft sin glansperiod, men svenskar är precis lika skickliga på att ha det mysigt i de kallare månaderna (vi måste nästan vara det!). Stockholmare älskar att ta ett par minuter och sitta i ett varmt belyst café, dricka kaffe och äta bakelser med vänner. Här i Sverige vet vi alla att det kallas ”fika”, och det är en svensk tradition som kan lysa upp de mörkaste av dagarna. Är du inomhus och har tråkigt kan du alltid plocka upp telefonen, surfa in på Casumo Casino och spendera lite tid där.

Besök ett museum

Vare sig du är intresserad av modern konst, en älskare av medeltida historia eller helt enkelt ett stort ABBA fan (vem är inte det?) har Stockholm dussintals museer för all sortens kultursökare. Från Fotografiska, centrum för modern fotografi, till Arkdes, Sveriges största arkitekturmuseum, det finns en lång lista av inomhusplatser där du kan fördriva några timmar från kylan.

Trotsa vädret

Skandinavier vet att det inte är någon mening med att kämpa mot vintern, så det enda alternativet är att anamma den! Det finns flera olika sätt att njuta av det fria i Stockholm och staden kan vara minst lika kul på vintern som på sommaren.

Åk skridskor i en av stadens många utomhusisbanor, ta på ordentligt med kläder och gå på fotvandring eller försök dig på längdskidåkning – Stockholm må vara huvudstaden, men det finns oändligt med möjligheter för att njuta av den härliga naturen som om du vore på landet!

Skansen

Även på vintern är Stockholms utomhus-zoo och museum ett underbart ställe att besöka.  Placerat på en bergstopp på Djurgården-ön med en vacker utsikt över staden, finns det mycket att avnjuta samt storslagna eldar för att värma dig själv med en smutta hett kaffe.

Vad kan man göra i en skandinavisk stad som Stockholm på vintertid?

När du bestämt vart du ska bo är det dags att kolla in vad du kan göra. Under en 3 dagars vistelse i Stockholm kan du räkna med fullsmockade aktiviteter och attraktioner. Det innebär att våra förslag på vad som kan göras i Stockholm kan spridas ut. Meningen är att visa dig de bästa sakerna att göra i Stockholm, intressepunkter som du inte får missa.

Håll i åtanke att öppettiderna på museet och vissa marknader ändras under vintern, så dubbelkolla alltid online. Den enda negativa aspekten på att resa till Stockholm på vintertid är att gatumarknaderna är stängda, men å andra sidan kan du njuta av den underbara vinteratmosfären. Här är de bästa attraktionerna och våra favoritsaker att göra i Stockholmsk vinter:

På vår lista över saker att göra måste du lägga till en rundtur av Gamla Stans historiska area.

Rundvandring i Gamla Stan

Det första du måste göra i Stockholm är att ta en promenad i den gamla staden. Den Gamla Stan går tillbaka till 1252 med vackra byggnader, kullerstensgator och historia i varje hörn. Det är en vacker plats att beundra och den blir än mer intressant när du lär dig historien bakom byggnaderna och upptäcker gömda dyrgripar i detta antika grannskap.

Den gamla stadsdelen Gamla Stan är packad med saker att göra i Stockholm, Sweden

Det finns många företag som erbjuder rundturer i Stockholms gamla stad, och du kan hitta flera bra alternativ. De flesta guider som finns är toppen, och kan visa intressanta historier, några legender om byggnader och gator, och som är informativt och inte alls tråkigt.  När vi pratar vinter och en kall morgon, kan du räkna med att planera några strategiska uppehåll för kaffe och varm choklad. Att börja ditt besök i Stockholm med en rundvandring som denna kommer att skapa en miljö för att vilja utforska den gamla staden och moderna Stockholm.

Besök Stockholms Kungliga Slott

Efter din rundvandring genom Gamla Stan, ta dig tiden att utforska Stockholms Kungliga Slott. Det är ett av de största palatsen i Europa med mer än 600 rum. Palatset är den officiella boningen för den svenska kungen, du kan besöka de Kungliga Representationsvåningarna och Riksregalierna.